Bugün

Soylu’nun Erdoğan’dan istediği makam! Verilmezse o partinin kapısını çalacak

Yayınlanma: 02 Ağustos 2024 - 19:23

Soylu’nun Erdoğan’dan istediği makam! Verilmezse o partinin kapısını çalacak

TAKİP ETTAKİP ET
Soylu’nun Erdoğan’dan istediği makam! Verilmezse o partinin kapısını çalacak

Gazeteci Tolga Şardan, t24’teki son yazısında AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun Cumhurdiğernı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeyle alakalı ilgi çeken bulgular aktardı.

Tolga Şardan'ın yazısından alakalı kısım şöyle:

Önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sabah saatlerinde TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçe ile milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Soylu'nun bu siyasi atılımını "sondan bir önceki kartın açılması" biçiminde yorumlamak hatalı olmaz.

“BAKANLIK YA DA CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI”

Soylu'nun 17 Temmuz'da Cumhurdiğernı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin kendisi yönünden kırılma noktası bulunduğu söyleniyor. Bir süredir Soylu'nun Erdoğan'dan yeni vazife beklediği, Bu sayede iade-i itibarda bulunulmuş olacağını düşündüğü kulislerde konuşuluyor. Soylu'nun aklından Ticaret Bakanlığı ya da Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın geçtiği de iddia ediliyor. Soylu'nun, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na Murat Kurum'un atanmasından sonra Cumhurdiğernlığı Yardımcılığı gibi üst bir vazife beklediği de iddialar arasında.

“DOKUNULMAZLIK KALDIRILIRSA…”

Soylu'nun AKP içersinde çok çok isim doğrultusundan benimsenmediği biliniyor. Buna karşılık, AKP'nin dokunulmazlığın kaldırılmasına "evet" demesi halinde, "AKP'li diğer politikacı ya da bakanlara yönelik yargı yolunun açılması" ihtimalleri konuşulacak. Aksine "hayır" denilmesi ise, bu kez Soylu doğrultusundan "partim arkamda, vazife bekliyorum" şeklinde yaklaşıma sebep olabilecek.

“DEMOKRAT PARTİ İÇİNDE HAREKETLERİ İYİ TAKİP ETMEK LAZIM”

Cumhurdiğernı Erdoğan'ın sessizliğini ne vakit bozacağı bilinmiyor henüz. Önemli bir diğer kulis de, beklentilerinin karşılık bulmaması halinde Soylu'nun yeni bir siyasi atılım yapabileceği yönünde. Bir devre genel diğernlığını yaptığı Demokrat Parti içersindeki hareketleri de iyi takip etmek lazım.