Bugün

Erken Seçim İçin Tarih Verdi!

Yayınlanma: 30 Eylül 2024 - 14:04

Erken Seçim İçin Tarih Verdi!

TAKİP ETTAKİP ET
Erken Seçim İçin Tarih Verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisi doğrultusundan düzenlenen 'Birinci Basamak ve Koruyucu Sıhhat Hizmetleri Çalıştayı'nda konuştu.

Özel, "Ülke uzun vakittir ağır bir ekonomik krizin içersinde fakat bu krizi çözüme ulaştırmakten aciz bir iktidarla ve bu krizi gerçek anlamda çözüme ulaştırmak istemeyen, toplumun belli kısımlarını kayırmak, belli kısımlarını oyalamak, gereksinim olduğunda oy alabilmek üzere belli alanları gevşeten, belli alanları sıkan ama sonuç olarak bir genele refah getirmek yerine tam aksini tercih eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Artık eskinin ortadireği yoksul, eskinin yoksulu bugün derin bir fakirlik girdabının içersinde. Bu ekonomik kriz bilhassa eğitim ve sıhhat hizmetlerine yansıyan bir sosyal krize dönüşmüş durumda" dedi.

'İKTİDARI DEVRALMAYA HAZIRLANIYORUZ'

"Önümüzdeki Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidarında gerçek anlamda halkın iktidarı kurulduğunda bu problemler kökünden çözülecektir" diyen Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Sekiz ay sonra bir belge çıkacak. Biz geçen zamanlarda tüzüğümüzü demokratikleştirerek, partiyi nasıl yöneteceğimizde tam bir mutabakat sağladık. Sekiz ay sonra ülkeyi nasıl yöneteceğimizde tam bir mutabakat sağlayıp, ondan sonra da seçimlere gitmeye ve iktidarı devralmaya hazırlanıyoruz. O mutabakatın sıhhat evresinde bu salonun tam mutabakatı, benim en önemsediğim noktadır. Oraya biz A’dan Z’ye soruna nasıl baktığımızı en doğru perspektifle tanım etmeli, bu salonun mutabakatını almalı ve esas taahhüdümüzü de o günden koymalıyız. İktidar olduğumuzda Türkiye’nin sıhhat politikalarını bu salonun ortak aklı yönetecek. Ben bu ortak akla inanıyorum."