Bugün

CHP'li Belediye Başkanı hakkında tutuklama kararı!

Yayınlanma: 22 Ekim 2024 - 10:50

CHP'li Belediye Başkanı hakkında tutuklama kararı!

TAKİP ETTAKİP ET
CHP'li Belediye Başkanı hakkında tutuklama kararı!

Antalya'nın Tünektepe bölgesinde yaşanan teleferik kazasıyla alakalı yürütülen soruşturmada, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında varolduğu beş şahıs tutuklandı.

Kazanın, teleferik direklerinden birinin bilinmeyen bir amaçla devrilmesi neticesi bir teleferik kabininin düşmesiyle ortaya geldiği belirtildi. Olayda kabin içersinde tespit edilen 54 yaşındaki Memiş Enes Gümüş hayatını kaybederken, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

ÖN RAPOR HAZIRLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya dair yaptığı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı doğrultusundan başlatılan adli soruşturmanın ayrıntılarını paylaştı. Olayın ardından, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili, 1 Cumhuriyet Savcısı, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine mühendisi ve 1 elektrik mühendisi olmak üzere toplamda 7 şahıstan meydana gelen bilirşahıs heyetinin hadise yerinde çeşitli araştırmalar gerçekleştirdiği ve ön raporun hazırlandığı bilgi kapasitesi verildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığı, 8 şahıs ile alakalı ise adli denetim kararı verildiği, bir bireyin ise serbest bırakıldığı açıklandı. Tutuklananlar arasında CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yer alması ilgi çekti. Adalet Bakanı Tunç, vakanın titizlikle araştırıldığını ve adli soruşturmanın bütün boyutlarıyla sürdüğünü vurguladı.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR