Bugün

AVM Yangınında Can Kaybı 16'ya Yükseldi

Yayınlanma: 19 Temmuz 2024 - 16:55

AVM Yangınında Can Kaybı 16'ya Yükseldi

TAKİP ETTAKİP ET
AVM Yangınında Can Kaybı 16'ya Yükseldi

Çin’in Sichuan vilayetinde tespit edilen Zigong kentinde bir alış veriş merkezinde dün çıkan yangında hayatını kaybedenlerin adedi maalesef artmaya devam ediyor.

Çin’in Sichuan vilayetinde tespit edilen Zigong kentinde bir alış veriş merkezinde dün çıkan yangında hayatını kaybedenlerin adedi maalesef artmaya devam ediyor. Yangının çıkış sebebi ilk araştırmalara göre inşaat çalışmalarından kaynaklanmış.

Bölge itfaiyesi doğrultusundan oluşturulan bildirime göre, mahalli saatle 18.00 sıralarında başlayan yangın, 300 itfaiyeci doğrultusundan 20.20 sıralarında denetim altına alınmıştı. Ancak, kurtarma operasyonu kapsamında oluşturulan arama çalışmaları neticesinde mahalli saatle 03.00’da 10 bireyin daha cansız vücuduna ulaşıldı. Bu son gelişmeyle eş güdümlü can kayıbı 16’ya yükseldi.

Binada mahsur kalan 75 şahıs ise güvenilir bir şekilde kurtarıldı. Yetkililer, yangının çıkışının inşaat esnasında ortaya gelen bir olaydan kaynaklandığını belirtti. Yangın esnasında sema kara bulutlarla kaplanmış, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle yangın denetim altına alınmıştı.