Bugün

75 yaşında evlenme

Yayınlanma: 26 Temmuz 2024 - 17:59

75 yaşında evlenme

TAKİP ETTAKİP ET
75 yaşında evlenme

Aradan birkaç saat atlattıktan sonra kapı açılmış ve kız bitkin bir vaziyette dişarıya çıkmış.Yaşlı adamın oğlu anında koşmuş ve kaygı ile sormuş. NELER OLDU! Babam iyimi ?Kız evet çok iyi idi demiş.Ben yoruldumda ,biraz mola verdik diya ek etmiş ,çocuk Tanrı Tanrı!

75 yaşında bir adam nasıl oluyorda bukadar aktif olabiliyor deyince ,kız yok canım demiş aktif değil adam bunak, yapıyor unutuyor ,yapıyor unutuyor. Karadeniz’de bir köyden geride bıraktığımız bir yabancı arabasıyla bir tavuk ezer. Kaçacaktır ama korkar. Dönüşte yine aynı köyden geçecektir. En iyisi sahibini bulup parasını vermek. Muhtarı bulur hali anlatır.

Tavuğu verir. Fakat tavuk dümdüz olmuştur. Muhtar köylüleri tek tek çağırır. Tavuğu gösterir. Hiç kimse tavuğa sahip çıkmaz. Muhtar neticesi yabancıya açıklar:

– Bizim köyde yamyassı tavuk yoktur.Temel, karısı Fadime’yi bademcik ameliyatı yaptırmıştı. Hastaneden taburcu edilirken, hekim Temel’e birtakım tavsiyelerde yer alır ve son olarak der ki;

– Esasında bu ameliyat gecikmiş, daha çocukken yapılmalıydı.

Temel anında söze girer:

– O vakit faturayı kayınbabamı gönder de, hasabını o ödesun!Temel ile Dursun denize yüzmeye giderler. Temel boğulur. Savcı gelir inceleme yapmaya ve Dursun’a sorar:

– Vaka nasıl oldu.

– Savci bey hadise mhadise yok… Temel bi talup geleceğim dedi ama siz da göriysiniz gelmedi…

BONUS FIKRA 2

Boks maçı hayli heyecanlı geçiyordu. İki boksör ringde kıyasıya dövüşüyorlardı. Ama birinin hali pek kötüydü. Yumrukları havayı dövüyor, bir teki bile rakibine değmiyordu. Raund arasında menejerine sordu: “Maçı almam amacıyla bir şansım var mı?” Menejeri bir yandan terini kurularken diğer taraftan: “Elbette var, diye yanıt verdi. Etrafındaki havayı dönmeye devam et. Sonuç olarak  rakibini zatüreden öldürebilirsin.

BONUS FIKRA 3

– Temel bey, dairelerimiz aynı genişliktedir. Sen evi duvar kâğıdıyla kaplattın? Ben de evi dekore edeceğim de. Ne kâdar duvar kağıdı aldın?
– On yedi top aldum.
Komşu da duvar kâğıdını alır, evi kaplatır, ama oldukça de kâğıt elinde kalır.
– Yahu Temel, ben de on yedi top aldım ama, yedi top arttı!
– Eyi, benum da o kadar artmıştı!

BONUS FIKRA 4

– Yahu Recep, bizum Fadume’nun çok köti bi huyi vardur. Gece dörde kadar uyumayı!
– Temelcuğum, peki o saate kadar ne yapayi?
– Penum eve gelmemi bekliyor!

BONUS FIKRA 5

Karadeniz’de bir köyden geride bıraktığımız bir yabancı arabasıyla bir tavuk ezer. Kaçacaktır ama korkar. Dönüşte yine aynı köyden geçecektir. En iyisi sahibini bulup
parasını vermek. Muhtarı bulur hali anlatır. Tavuğu verir. Fakat tavuk dümdüz olmuştur. Muhtar köylüleri tek tek çağırır. Tavuğu gösterir. Hiç kimse tavuğa sahip çıkmaz. Muhtar neticesi yabancıya açıklar:
– Bizim köyde yamyassı tavuk yoktur.